Holiday world & Region world

Studenti oboru Cestovní ruch navštívili veletrh HOLIDAY WORLD & REGION WORLD, který se uskutečnil v termínu 17. - 19. března 2023 v areálu PVA EXPO Letňany.

Tento veletrh pro ně měl zásadní význam. Jelikož studenti jsou každoročně nedílnou součástí cestovního ruchu, proto i v letošním roce proběhla nově na veletrhu studentská soutěž zaměřená na marketing a prezentaci měst a regionů ČR a díky tomu pro ně vznikla možnost si osahat činnost v oblasti domácího cestovního ruchu.

Pro letošní rok již tradičně nechyběly národní turistické centrály tradičních evropských zemí i vzdálených destinací, jako Ameriky, Asie nebo Afriky. Na turistické zážitky lákaly regiony České republiky a aktuální nabídky zájezdů do celého světa nabídly desítky cestovních kanceláří a agentur. Téměř všechny zastoupené kraje ukázaly na veletrhu v celé své kráse klenoty krajů České republiky.

Tradiční událost, letos probíhající jako součást veletrhu byla udržitelnost, a to nejen z pohledu ochrany životního prostředí, ale také v ekonomickém a sociálním ohledu, témata, které studenti dobře znají z teoretické výuky ve škole.

Domácí a zahraniční odborníci přinesli mnoho inspirace jak pro destinační management, tak pro podnikatele, ale i naše studující. Navíc se na výstavě objevila celá řada nápadů a podnětů pro studentské podnikatelské plány, ale i budoucí profesní činnost. Nápadů v této oblasti bylo víc něž dost.

Součástí letošního Fóra cestovního ruchu byla rovněž předávání ocenění "VELKÁ CENA CESTOVNÍHO RUCHU", kde studenti měli možnost se zúčastnit. Studenty velmi oceněna byla panelová konference Ministerstva pro místní rozvoj a České unie cestovního ruchu.